2008 m. gegužės 16 d.

„Mokėti gaivinti nebūtina, jei pasirūpinsi, kad kiti aplinkui mokės suteikti pagalbą tau“ (nežinomas komentatorius)


Lėktuvo salone pasirodo sunerimusi stiuardesė ir klausia keleivių:
- Ar tarp lėktuvo keleivių yra gydytojas?
Vienas atsistoja ir eina į piloto kabiną. Už penkių minučių išeina.
- Ar tarp keleivių yra lakūnas?


Sveiki gyvi. Dabar, kaip Jūs skaitote šiuos žodžius, galiu kreiptis į Jus būtent taip, nes akivaizdu, jog esate gyvas. Jūs kvėpuojate (va, ką tik iškvėpėte, o dabar įkvėpkite), jeigu panorėtumėte, čiuopdami savo rieše jaustumėte pulsą, o visų svarbiausia - galvojate. Galvojate, todėl, galite rinktis apie ką Jums galvoti dabar. Gal dabar, skaitant šį tekstą, dingtelėjo mintis, jog Jums patiktų būtų tokiam šauniam kaip Jūsų mėgstamo filmo herojus? Arba pagalvojote, jog gerai būtų jaustis priėmus sėkmingą sprendimą, kurio rezultatais būtų galima džiaugtis ateityje. Nežinau apie ką Jūs galvojate, tačiau ar žinote, jog dabar Jūsų širdis plaka apie 70 kartų per minutę ir tai leidžia Jums jaustis visiškai saugiai bei komfortiškai. Būtent taip. Visai natūralu jaustis atsipalaidavus ir leisti širdžiai plakti savo ritmu, kai jau žinote, jog pirmos medicininės pagalbos kurse galite išmokti efektyviai padėti sau ir kitiems. Būkite saugūs.

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Perskaičiau straipsnelį ir truputį sunerimau: aplink mane dauguma žmonių gaivinti ir teikti pagalbos nemoka. Rekomenduosiu Jiems Krizių tyrimo centro mokymus,kad išmoktų. "Daktaro" lėktuve reikia dažniau nei atsarginio lakūno...

Anonimiškas rašė...

Stiprus tekstas, bet dar stipresnis pavadinimas. Jame visa esmė. Sutinku su autoriumi, kad gaivinti žmogų gali ne kiekvienas ir visai nesvarbu dėl ko, o būdų populiarinti, paremti , paskatinti ar kitaip prisidėti prie to, galime visi. Toks indėlis gali būti labai reikšmingas kuriant saugią aplinką.

Anonimiškas rašė...

motina teresė sakė: pakelk tik vieną šiukšlę iš savo kiemo ir pasaulis taps švaresnis. Pradėkime nuo savęs norėti padėti kitiems.

Anonimiškas rašė...

Šiandien nenorėčiau būti vietoje to, kuriam prireikia skubios pagalbos...Bet mielai išmoksiu suteikti ją kitiem, ir kitiem rekomenduosiu