2008 m. gegužės 12 d.

Stručiai

Šiandien ryte šnekėjomės telefonu su Gintaru (mano draugas). Diskutavome apie žmones, pagalbą vienas kitam, apie šį blog‘ą. Papriekaištavo jis man, jog per daug negatyvios informacijos čia pridėta. Esą visuomenė ir taip sudirgusi, geriau jau ką nors „gražaus“ parašyti, daugiau sėkmingų istorijų. Nežinau. Gal ir per daug tokių, makabriškų scenarijų čia pateikiau. Pažįstu žmonių, kurie sako, jog apie blogus gyvenimo aspektus nereikia kalbėti, matykime tik šviesią pusę. Neturiu tikslo žaisti žmonių emocijomis, o kad jos kyla, tai tiesiog tema tokia- nepaliekanti abejingų. Norisi įvardinant problemą, pasiūlyti ir galimybę. Juk nuėjęs pas odontologą pradžioje leidi konstatuoti danties kariesą, kad kartu priimtumėte sprendimą dėl pagalbos ir gydymo. Užsimerkę ar įkišę galvas į smėlį netapsime pozityvūs bei laimingi. Geresnis gyvenimas- tai ne deklaracija, o nuolatinės pastangos pirmiausia aplink save daryti pasaulį saugesnį, geresnį. Kai šneku apie pirmos pagalbos teikimą, aš noriu rasti pusiausvyrą tarp sovietmečio tipo problemos neigimo ir dabartinio mėgavimosi nelaimingomis istorijomis. O nuo kiekvieno iš mūsų požiūrio priklauso, kokiame kontekste bus įvertinta šio žiniatinklio informacija. Aš priemu bet kokią nuomonę, gal tik su abejingais žmonėmis sunkiau rasti kalbą. Bet tikiu, jog tokių daug nėra, kitaip nebūtų tiek daug sėkmingų ir įkvepiančių istorijų apie išgelbėtas žmonių gyvybes.
P.S. O kaip vertinti tokią informaciją. Kaip gasdinimą ar kaip patarimą? Nors ar yra skirtumas, kaip tai pavadinsime, jei žinosime, jog tokiu būdu bus išgelbėta kažkieno kūdikio ar vaiko gyvybė.

7 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Gera nuotrauka, bet man tas pats ar aplinkui kas mokės pagalbą teikti ar ne. Vienodai šviečia.

Anonimiškas rašė...

Man tai nelabai idomu ar as pats moku suteik pagalba, bet tikrai noreciau kad šalia manes esantys žmonės, atsitikus pvz man kokiai nelaimei, labai gerai moketu suteikti pirmaja pagalba, kadangi nuo to kaip ir priklausytu mano "gyvastis"... Taigi man "Nevienodai šviečia" ar aplinkiniai moka suteikti pagalba...

Anonimiškas rašė...

Na, o man tai labai svarbu, kad moku teikti pirmą pagalbą. Nieko nėra šlykščiau už kaltę, kuri lieka, kai supranti, kad nepadarei to, ką galėjai padaryti

Anonimiškas rašė...

o kas jeigu aš apsikrėsiu kuo nors teikdamas pagalbą, arba dar ką nors blogiau padarysiu- po teismus, žinant lietuvių būdą, užtampys. Kas garantuos , jog manes nebaus???? Juk visi gudrūs: sako padėk, padėk, o su mobiliais telefonais viską filmuoja.

Anonimiškas rašė...

dau daugiau pagalbos būtų vienas kitam, jei žinotum, jog niekas paskui neieškos tavo kaltės, kad stengiaisi ir padėjai. Amerikoje yra Gailestingojo samariečio įstatymas, atleidžiantis nuo bet kokio patraukimo baudžiamojon atsakomybėn, jei tu norėjai padėti.

Anonimiškas rašė...

Sveiki, čia visi kalbat apie baimes padedant ar nepadedant ištikus nelaimei. Gal verta jas sugrupuoti ir apie tai pakalbėti rimčiau. OK, kad žmonės bijo ko nors, bet ar čia ir baigiasi viskas - ties baime?

Anonimiškas rašė...

jesteście nieźli polecam http://wymiengierke.pl/Panele-winylowe-maj%C4%85-ogromn%C4%85-zalet%C4%99-w-postaci-wodoodporno%C5%9Bci