2008 m. gegužės 10 d.

Pasvarstykite savo galimybes

Jeigu Jūs nežinote, ką daryti užspringus vaikui ar suaugusiam žmogui, tai galime daryti prielaidą, jog vargiai ar galėsite efektyviai padėti. (Priminsime, jog pakelti mažą vaiką už kojų ir kratyti ne tik kad neveiksminga, tačiau ir rizikinga, jog dėl tokių veiksmų įvyks rimtos, gyvybei grėsmingos, komplikacijos)
Jeigu mes Jums papasakosime, kaip padėti užspringusiam vaikui, tai po metų Jūs teprisiminsite (tai yra įrodyta tyrimais) tik 20 procentų šios svarbios informacijos.
Jei Jūs pamatysite kaip tai daroma (kad ir pažiūrėję šį video ir patikrinę savo žinias), tai po metų Jūs prisiminsite iki 40 procentų informacijos.
Tačiau, jeigu Jūs išgirsite, pamatysite ir padarysite tai patys „Pirmos medicinos pagalbos“ kurso metu- prisiminsite savo patirtį 80 procentų ir didelė tikimybė, jog sėkmingai galėsite padėti žmogui.
Taigi, man smalsu, kiek vaikų auklių mokėtų efektyviai padėti vaikams, kuriais rūpinasi?

P.S. Niekam ne paslaptis, jog realybėje turime maksimum dvi minutes atlikti veiksmus, pašalinančius svetimkūnį iš kvėpavimo takų. Beveik tiek, kiek leidžiantis parašiutu, tačiau kažkodėl nesakome sau ir šuolio instruktoriui, jog mokytis nereikia ir kai iššoksiu, tai kažkaip susigaudysiu, kaip išskleisti parašiutą :)

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Nereikia čia ant tų vairavimo mokyklų varyti, įdomu, kiek auklių moka suteikti pagalbą vaikams, kuriuos prižiūri? Ir kiek vaikų darželių auklėtojų?